anonymous
  • anonymous
A grocer bought a box of soap containing 72 bars for $49.00. Some of the soap he sold at 3 bars for $2.50, and the rest $0.70 a bar. This gave a profit of $7.80. How many bars did he sell?
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
jamiebookeater
  • jamiebookeater
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
anonymous
  • anonymous
Anybody wanna help pleas???
anonymous
  • anonymous
i'll try =^_^=
anonymous
  • anonymous
hold on..

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

anonymous
  • anonymous
Thanks :D
anonymous
  • anonymous
$2.5 = 48 bars $0.7 = 24 bars
anonymous
  • anonymous
Thanks :D
anonymous
  • anonymous
happy to help! =^_^=
anonymous
  • anonymous
it is not ..
anonymous
  • anonymous
Yes it is
anonymous
  • anonymous
sure pat?
anonymous
  • anonymous
why?
anonymous
  • anonymous
yeah, i got that also. sorry.
anonymous
  • anonymous
haha..
anonymous
  • anonymous
^_^
anonymous
  • anonymous
Let x = number sold at 3 / $2.50 72 - x = number sold at $.70 2.50 / 3x + 2.10 (72- x = 49.00 + 7.80 2.50x + 151.20 - 2.10x = 170.40 .4x = 19.20 x = 48 48 \[\div\] 3 = 16 2.50 x 16 = 40 .70 x 24 = 16.80 40.00 + 16.80 = 56.80 56.80 - 49.00 = 7.80
anonymous
  • anonymous
Let x=number sold at 0.7 72-x=number sold at 0.25 2.5(72-x)/3 + 0.7x=56.8 180-2.5x+2.1x=170.4 -0.4x=-9.6 x=24 72-x=72-24=48

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.