Carla remembers that for every pair of pants she purchased, she purchased three t-shirts. She cannot remember how many of each she purchased, but she recalls she purchased 32 items (t-shirts and pants) all together.
a. Write an equation using one variable to calculate the number of pants Carla purchased.
b. How many t-shirts did Carla purchase?
c. Using the prices from Marie’s Boutique, write an expression that can be used to find the total cost of Carla’s purchase before tax.
d. What is the total cost of Carla’s purchase if tax is 7.25%?

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.
Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.
Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Get our expert's

answer on brainly

SEE EXPERT ANSWER

Get your **free** account and access **expert** answers to this

and **thousands** of other questions.

- anonymous

- schrodinger

I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!

Get this expert

answer on brainly

SEE EXPERT ANSWER

Get your **free** account and access **expert** answers to this

and **thousands** of other questions

- anonymous

The total amount of items she buys is (x + 3x) = 4x where x is the amount of pants.
If she buys 1 pair of pants, she'll get 4*1 = 4 items. 1 pair of pants and 3 shirts.
So if she buys 32 shirts we know that
4 * x = 32
32/4 = x = 8 pair of pants

- anonymous

Pants = totalt / 4

- anonymous

B)
T-shirts = Total - Pants = Total - Totalt / 4

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

## More answers

- anonymous

C) We don't have the prices ?

- anonymous

C) the prices for Marie's Boutique are as follows:
dresses: $84.50 each
t-shirts $12.50 each
handbags $34.99 each
pants $42.99 each

- anonymous

Okey lets say she buys X items.
Then the amount of pants, P, will be X / 4.
And the amount of t-shirts, T, will be P * 3 (three times as many t-shirts.
Lets say x = 32.
P = 32 / 4 = 8
T = 8 * 3 = 24
The cost will be:
P * $42.99 + T * $12.50
We change T to P * 3
P * $42.99 + (P * 3) * $12.50
For 32 items, P = 8
8 * $42.99 + (8 * 3) * $12.50
= $643.92

- anonymous

D)
Totalt price - the tax.
$643.92 - $643.92 * 0.0725 = $597.24
Or the faster way. 100% - 7.25% = 92.75% = 0.9275
Price after tax = $643.92 * 0.9275 = $597.24

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.