Faman39
  • Faman39
Which of the following statements represents the highest amount? Salary before a 15% pay raise to $40,000 Income on a $40,000 salary after 15% income tax Salary before a 15% pay cut to $40,000 15% commission on $40,000
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
katieb
  • katieb
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
anonymous
  • anonymous
i think the last one
Callisto
  • Callisto
consider the first case, let x be the amount of salary before the pay rise x(1+15%) = 40000 x = 40000/1.15 = 34782 Consider the second case Income on a $40,000 salary after 15% income tax = 40000 x(1-15%) = 40000 x 0.85 = 34000 Consider the third case let x be the salary before a 15% pay cut x(1-15%) = 40000 x=40000/0.85 = 47059 Consider the forth case 15% commission on $40,000 = 40000x15% = 40000x0.15 = 6000 Now compare the result and decide which is the answer yourself :)
anonymous
  • anonymous
I swear, i was going to say the third...

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

Directrix
  • Directrix
Salary before a 15% pay cut to $40,000 40000(1.15) = 46 000 The other options decrease the $40K
Callisto
  • Callisto
@Directrix if you calculate the salary again using your result, you cannot get 40000
Callisto
  • Callisto
46000(1-15%) = 46000x0.85 = 39100....
Directrix
  • Directrix
Salary *before* a 15% pay cut. I read that as though the cut has not yet taken place. That may be an erroneous interpretation.
Callisto
  • Callisto
so using your result Salary *before* a 15% pay cut = 46000 the salary after the cut = 46000 x(1-15%) = 46000 x 0.85 = 39100
Callisto
  • Callisto
and that is not equal to 40000.. Do you understand or was i the one who made mistakes?
Directrix
  • Directrix
c. Salary before a 15% pay cut to $40,000 --> 40,000 + 15% (40000 ----------------- a. Salary before a 25% pay raise to $40,000 --> 75% of 40,000 b. Income on a $40,000 salary after 15% income tax --> 85% of 40,000 c. Salary before a 15% pay cut to $40,000 --> 40,000 + 15% (40000) d. 15% commission on $40,000 --> 15% of 40,000
Callisto
  • Callisto
can you explain why 40,000 + 15% (40000)?
Directrix
  • Directrix
Income tax is a liability. The government takes it from the worker.
Callisto
  • Callisto
sorry i meant your working for the third option
Callisto
  • Callisto
40,000 + 15% (40000) is actually the salary after the pay rise not before the pay cut!
Directrix
  • Directrix
c. Salary before a 15% pay cut to $40,000 --> 40,000 + 15% (40000) ------------ This is before the cut to $40,000 so the amount is the $40,00 + 15% (40000)
Callisto
  • Callisto
can you calculate the amount of salary after the pay cut of 15% if the amount of salary before the pay cut is 40,000 + 15% (40000) ?

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.