anonymous
  • anonymous
a total of 8000 runners started a long distance race. the results of the race are listed below. 3/16 of the runners finished the race in less than 4 hours .65 of the runners finished the race in 4 hours or more hours. the rest of the runners did not finish the race calculate the number of runners who finished the race in less then 4 hours. calculate the number of runners who did not finish the race
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
katieb
  • katieb
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
anonymous
  • anonymous
I believe the answer is 1,300 runners Steps: 1. First you calculate 3/16 of 8000 (You can do this by either multiplying by 3/16, multiplying the decimal form of 3/16 (0/1875), or dividing by 16 and multiplying that answer by three) Ill divide by 16 and then multiply by three (8000 divided by 16)= 500 500 X 3 = 1500 Runners finished in less than 4 hours 2. Find the number of runners that finished the race in 4 or more hours First, you can either multiply .65 and 8000, or multiply the fraction form of .65 (which is 65/100 or in simplest form, 13/20) Ill just multiply by the decimal .65 X 8000= 5200 Finished the race in 4 or more hours 3. Then, you find out how many completed the race in total First, you add the runners who finished the race in less than 4 hours and the race in 4 or more hours 1500 + 5200= 6700 Completed Race 4. Then, you subtract the total runners who finished from the total runners in all 8000- 6700= 1300 5. Answer: 1,300 did NOT complete the race. Fraction who didn't: 13/80 Percent who didn't:16.25%

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.