Got Homework?
Connect with other students for help. It's a free community.
Here's the question you clicked on:
 0 viewing

This Question is Closed

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
@annas and @angela210793
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
for example : november 9 , 1991
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
1990 = 1600 + 300 + 0
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
odd days in 1600 = 0 and in 300 = 1 .. hence we get total odd days in 1900 = 1
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
now calculate the total number of days from 1.1.1991 to 9.11.1991
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
since 1991 is not a leap year hence we have days in february = 28 31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 30 + 31 + 9 = 313 divide that by 7 we get remainder = 5 hence total number of odd days = 1 + 5 = 6
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday 1 2 3 4 5 6 7 total number of odd days = 6 hence on 9 november 1991 it was saturday
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
@annas right?
 2 years ago

angela210793 Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
Very niice :D
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
yes it is a very nice process also
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
useful process
 2 years ago

annas Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.2
O.o i m shocked ... but awesome
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
:) thanks
 2 years ago

annas Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.2
we can make a computer program on that
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
yes .. can u?
 2 years ago

annas Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.2
i can try , i have to make an algorithm on that first. i'll try as soon as my website work is done
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
but i didnt get.......
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
what is ur date of birth .. i will take urs as an example
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
ok so first of all : 1992 = 1600 + 300 + 2 right?
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
wait always we have to break into 1600 +........so on
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
yes it becomes easy
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
wait we will take 1991 here: 1991 = 1600+300+1 1600 = 0 odd days 300 = 1 odd day 1 = 1 odd day now calculate the number of days from 1.1.1992 to 15.07.1992 31+29+31+30+31+30+15 = 197 divide 197 by 7 remainder = 1 hence total number of odd days = 1 + 1 + 1 = 3
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
hence the day on 15 july 1992 = wednesday
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
got it ? @nitz
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
300........1 odd day??
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
Number of odd days in 300 years = (5 x 3) =15/7 = remainder = 1 odd day.
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
we can write 300 = (100)*3 number of odd days in 100 = 5 and hence in 300 it will be 5*3 = 15 / 7 remainder = 1
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
got it?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
100 years = 76 ordinary years + 24 leap years = (76 x 1 + 24 x 2) odd days = 124 odd days. = (17 weeks + days) 5 odd days. Number of odd days in 100 years = 5.
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
leave it ........i am getting confused anyways thank you,,,,,,,
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
http://www.indiabix.com/aptitude/calendar/formulas
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
this is a confusing topic no problem
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
i learnt some simple tricks like 85^2,125^2......
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
85^2 = (905)^2 = 8100+25900 = 8125900 = 7225
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
well wait lemme show u the shortcut one also
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
\[85^{2}=?\] firstly mutiply last two :5*5=25 then multiply first digit that is 8*9=72 so 7225
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
:D right
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
i have multiplied first digit with a digit exceeding it....8*9=72
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
125^2 = 5^2 12*13=156 15625 = 125^2
 2 years ago

nitz Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
even for 11.... say 49*11 we have 9 as it is 4+9=13 i carry off and4+1=5 so 539
 2 years ago

lgbasallote Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
...i dont get it...
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
should i give u another example?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
@lgbasallote so lemme take this as an example : what is the day on 0682012 ? ok?
 2 years ago

lgbasallote Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
yeah sure
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
ok so 2011 = 1600 + 300 + 111 right ?
 2 years ago

lgbasallote Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
but you're looking for 2012...
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
yes but we will calculate odd days in 2011 years and then from 01082012 to 06082012
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
since 2012 is not a complete year hence we are taking 2011 there. . ok?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
wait i am making it soo long sorry
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
ok so .. 2011 = 1600 + 300 + 100+10+1 odd days in 1600 = 0 , in 300 = 1 and in 111= 5 now : count the total number of days from 1.1.2012 to 6.8.2012 : 31+29+31+30+31+30+31+6 = 219 divide 219 by 7 : we get remainder as 2 hence total number of odd days : 5 + 1 + 2 = 6 + 2 = 8 now : 8 days / 7 = remainder = 1 hence finally 1 odd day that denotes that the day on 06.08.2012 is monday monday
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
Made it short :D .. well do you know the exact meaning of odd days?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
well do you know understand what this concept is? any more questions
 2 years ago

lgbasallote Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
what do you mean 0 odd days in 1600; 1 in 300 and 5 in 111
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
hint : 1 ordinary year = 52 weeks + 1 day hence that 1 day is odd day =1
 2 years ago

Yahoo! Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
@mathslover can u expl this to me
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
No problem what is ur date of birth ?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
ok . so 1995 = 1600 + 300 + 5 right?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
oops wait it is : 1995 = 1600 + 300 + 95 right?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
1996 is not a full year .. hence we will take 1995 there .. ok?
 2 years ago

Yahoo! Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
wat do u mean by full year
 2 years ago

Yahoo! Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
wat do u mean by full year
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
full year means that : 365 days in 1996 you dont have 365 days as ur birthday is on 11  03 .. got it?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
now no. of odd days in 1600 =0 in 300 = 1 and in 95 =6 count days from 1.1.1996 to 11.03.1996 31+29+11 = 71 71/7 = remainder = 1 total odd days = 6+1+1 = 8 hence on 11.03.1996 it was monday
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
95/4 = 23 .. hence 95 years = 23 leap years + 72 ordinary years odd days in 95 years = 23*2 + 72*1=46+72 = 118 118/7 = remainder = 6
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
got it @Yahoo! ?
 2 years ago

Yahoo! Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
u r correct....
 2 years ago

Yahoo! Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
@mathslover Any video on this topic
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
well not yet but lemme check it
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
sorry no .. @Yahoo! http://www.indiabix.com/aptitude/calendar/ prefer this
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
good question : for example : 1 ordinary year has 365 days there are totally 52 weeks and 1 day .. that 1 day is called odd day
 2 years ago

RyanL. Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
Can you explain why the mayan calendar says the world is going to end this year?
 2 years ago

mathslover Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.12
well that are superstitions , only mayan calendar can explain sorry
 2 years ago

ParthKohli Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
@RyanL. It has been assumed that the world will end just because 2012 is the last year mentioned in Mayan Calendar.
 one year ago
See more questions >>>
Your question is ready. Sign up for free to start getting answers.
spraguer
(Moderator)
5
→ View Detailed Profile
is replying to Can someone tell me what button the professor is hitting...
23
 Teamwork 19 Teammate
 Problem Solving 19 Hero
 Engagement 19 Mad Hatter
 You have blocked this person.
 ✔ You're a fan Checking fan status...
Thanks for being so helpful in mathematics. If you are getting quality help, make sure you spread the word about OpenStudy.