A community for students.
Here's the question you clicked on:
 0 viewing
anonymous
 4 years ago
can you check my work just to see i'm right.
anonymous
 4 years ago
can you check my work just to see i'm right.

This Question is Closed

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0A yardstick measures 1/4 by 3 by 36 inches. How many yard sticks will fit in a box 3 inches wide and 36 inches high, if the girth of the box is 30 inches?

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0Girth = 30 inches Girth =3 + 3 + x + x 30 = 6 +2x 2x=306=24 x=12 yardsticks are 1/4 in thick 12/.25=48 48 yardsticks could be packed in that box. I'm I right ? If you can check my work...

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.027 yard sticks, not sure though If the box is 3 in wide and its girth is 30 in then its depth must be 12in. 1/4in thick means you'll fit 12 into 3in 3in wide means you'll get 4 in 12in so number of rulers = 12x4=48 A yardstick measures 1/4 by 3 by 36 inches. How many yard sticks will fit in a box 3 inches wide and 36 inches high, if the girth of the box is 30 inches?

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0@Esmy wait a moment lol

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0calculate volume of one yardstick and volume of box so number of yardsticks is volume of box divided by volume of each yardstick

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0is the work wrong D: ?

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0try calculating from my method and match answers :P ..

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0Can you show me sorry :/

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0volume of stick = 1/4 * 3 * 36 = 27 cubic inches .. right ?

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0volume of box = 3 * 30 * 36 = 3240.. ok ?

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0so total yardsticks are 3240/27 = 120.. okay ? Unfortunately your answer was wrong. D:

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0OH I GET IT yeah yeah the width of the yardstick fits the 3 inch width of the box and The 36 inch length of the yardstick fits the height and 4 of the 1/4 inch yardsticks make a stack 1 inch high The number of 1/4 inch thick yardsticks that can be stacked up in 30 inches is 4 * 30 = 120

anonymous
 4 years ago
Best ResponseYou've already chosen the best response.0I got that at first but I didn't think it was the answer... :/
Ask your own question
Sign UpFind more explanations on OpenStudy
Your question is ready. Sign up for free to start getting answers.
spraguer
(Moderator)
5
→ View Detailed Profile
is replying to Can someone tell me what button the professor is hitting...
23
 Teamwork 19 Teammate
 Problem Solving 19 Hero
 Engagement 19 Mad Hatter
 You have blocked this person.
 ✔ You're a fan Checking fan status...
Thanks for being so helpful in mathematics. If you are getting quality help, make sure you spread the word about OpenStudy.