Open study

is now brainly

With Brainly you can:

  • Get homework help from millions of students and moderators
  • Learn how to solve problems with step-by-step explanations
  • Share your knowledge and earn points by helping other students
  • Learn anywhere, anytime with the Brainly app!

A community for students.

Can someone help me with this problem please. Tim's electricity costs 4.3 ¢ a kilowatt hour. How much will it cost to run the following appliances for 10 hours? (round to the nearest cent) a) a Dryer @ 4,000 watts. Cost = $ ___ b) a Heater @ 1,500 watts. Cost = $ __ c) a Radio @ 40 watts. Cost = $ _____

Mathematics
See more answers at brainly.com
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Join Brainly to access

this expert answer

SIGN UP FOR FREE
1 kilowatt is equal to 1000 watts, can you convert the questions into kW?

Not the answer you are looking for?

Search for more explanations.

Ask your own question

Other answers:

so we got 4,000 watts
and we have to convert them into kw right
Yes
4,000x1,000
0,004 killowatts
You are doing this wrong D:\[1\text{kW}=1000\text{W}\\?\text{kW}=4000\text{W}\]
4
killowatt
Yes! Now, this appliance is rated at 4kW, using it for an hour would use 4kWh, how much would it use if it was operating for 10 hours?
40
400
4x10
40kWh, yes, Tim should pay 4.3 cents per kWh, so how much does he have to pay?
40x4.3
172
Yep, Tim has to pay 172 cents for running that appliance for 10 hours, you got it! :D
You have to convert it to $'s though, so 172 cents would be $1.72
so its asking round to the nearest cent. 1.7
Yes, you got it :)
Round to the nearest CENTs means 2 decimal digits = $1.72
1 kilowatt=1,000 watts 1,500/1,000=1.5 1.5x10=15 15x4.3=64.5
he pays 64.50 right
Yes, $64.50
= 40 w * (4.3 / 1, 000 w hr) * 10 hrs

Not the answer you are looking for?

Search for more explanations.

Ask your own question