Got Homework?
Connect with other students for help. It's a free community.
Here's the question you clicked on:
 0 viewing
violy
Group Title
a prescription is written for 300 mg of an antibotic to be given by mouth every 8 hours for 10 days. The amtibiotic comes in an oral suspension in a concentration of 100mh/5ml, and is available in a 150 ml bottle. one bottle of antibiotic costs 600.00. The technician did the calculation to determine the number of bottles to reconstitute. they determind they needed 6 bottles and continued with resconsitutting the 6 bottles and preparing the labels. on final check the pharmacist was very upset because the technician has cost the pharmacy money because of poor caculating. How many bottles should
 one year ago
 one year ago
violy Group Title
a prescription is written for 300 mg of an antibotic to be given by mouth every 8 hours for 10 days. The amtibiotic comes in an oral suspension in a concentration of 100mh/5ml, and is available in a 150 ml bottle. one bottle of antibiotic costs 600.00. The technician did the calculation to determine the number of bottles to reconstitute. they determind they needed 6 bottles and continued with resconsitutting the 6 bottles and preparing the labels. on final check the pharmacist was very upset because the technician has cost the pharmacy money because of poor caculating. How many bottles should
 one year ago
 one year ago

This Question is Closed

violy Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
How many bottles should have been reconstituted and how much money was lost by the pharmacy?
 one year ago

violy Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
help please :(((
 one year ago

aaronq Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
whats mh/mL?
 one year ago

aaronq Group TitleBest ResponseYou've already chosen the best response.0
im guessing it's mg/mL.. you need every 8 hours for 10 days.. 24hrsx10 days = 240 hrs 240hrs/8hrs=30 doses 100mg/mL and you need 300mg.. so 15mL is what you need per dose. so 30 doses x 15 mL = 450mL in total 150mL per bottle. so 450/150= 3 bottles 3 bottles x $600/bottle= $1800 you need 3 bottles and your total cost is $1800. ps. this is more math related than "health science" related
 one year ago
See more questions >>>
Your question is ready. Sign up for free to start getting answers.
spraguer
(Moderator)
5
→ View Detailed Profile
is replying to Can someone tell me what button the professor is hitting...
23
 Teamwork 19 Teammate
 Problem Solving 19 Hero
 Engagement 19 Mad Hatter
 You have blocked this person.
 ✔ You're a fan Checking fan status...
Thanks for being so helpful in mathematics. If you are getting quality help, make sure you spread the word about OpenStudy.