anonymous
  • anonymous
Need help setting up. a theater audience of 90 people consists of adults,seniors,and students. The ticket prices are $9 for adults, $5 for seniors, and $2 for students. The total number of tickets sold to seniors and students is 20 more than the number of tickets sold to adults. The total money taken in from ticket sales is $515. How many adults, seniors and students are in attendance?
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
katieb
  • katieb
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
anonymous
  • anonymous
set it up algebraically
anonymous
  • anonymous
@jim_thompson5910
anonymous
  • anonymous
90=x+y+z y+z=x+20 515=9x+5y+2z

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

radar
  • radar
Let a= number of adult tickets Let s= number of seniors then 90-a-s = number of students. We are also given that: s + 90 -a -s = 20+a or 90 - a =20 + a. which is 2a=70 solving for a. a=35 That sets up the number of attendees, now lets do the money. 9a + 5s +2(90-a-s) = 515 (dollars) 9a + 5s + 180 -2a - 2s = 5i5 substituting 35 for a gets us. 315 + 5s + 180 - 70 = 515 5s=515 + 70 - 180 -315 5s = 90 s=18 there are 18 seniors students = 90-a-18=72-a=72-35=37 adults = 35 sum of senior and students = 37 + 18 = 55 minus students 55-35 = 20 checks with the problem information given

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.