anonymous
  • anonymous
Joelle earns her regular pay of $7.50 per hour for up to 40 hours of work in a week. For each hour over 40 hours in a week, she is paid 1 and 1/2 times her regular pay. how much does joelle earn for a week in which she works 42 hours?
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
schrodinger
  • schrodinger
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
anonymous
  • anonymous
is the answer $472.50?
anonymous
  • anonymous
$7.50 an hour = if she works up to 40 hours $7.50 x 1.5 = if she works more than 40 hours.
anonymous
  • anonymous
no it is not.

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

anonymous
  • anonymous
please tell me your working out, how you achieved that answer.
anonymous
  • anonymous
I multiplied 7.50 by 1.5=11.25 then i multiplied 11.25 by 42 which equals 472.50
anonymous
  • anonymous
now that is wrong because that only applies for when she works for more than 40 hours.
anonymous
  • anonymous
she did. she worked 42 hours
anonymous
  • anonymous
nononono.
anonymous
  • anonymous
ok. explain
anonymous
  • anonymous
"More than" 40 hours key word "More than"
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
ashleyb that answer would be correct if she got paid 1 and a half times her regular pay of $7.50 for the entire 42 hours but that overtime bonus only applies for the additional 2 hrs (not the full 42 hrs)
anonymous
  • anonymous
$7.50 an hour = if she works up to 40 hours $7.50 x 1.5 = if she works more than 40 hours. How many hours did she work for more than 40 hours? so 40 + 2 = 42 hours that she worked in total. do you see she has worked 2 hours over 40 hours?
stamp
  • stamp
\[r_{regular}=750\ cents\]\[r_{overtime}=150\%(r_{regular})\]\[r_{overtime}=\frac{150}{100}750=15*75=750+5(75)=\]\[750+375=1125\frac{cents}{hour}=r_{overtime}\] pay = regular + overtime \[pay_{cents}=750(40)+1125(2)\]
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
you would have to do it in pieces calculate her total pay for working 40 hrs at $7.50 an hour then add on the additional bonus pay of working 2 hrs at 1.5*7.50 = 11.25 dollars an hour
anonymous
  • anonymous
yes @jim_thompson5910 says it well, she has worked additionally two hours on top of the 40 base hours.
anonymous
  • anonymous
jayds: yes
anonymous
  • anonymous
311.25?
anonymous
  • anonymous
yes u are right.
anonymous
  • anonymous
wait.
anonymous
  • anonymous
i think u may have mistyped it.
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
I'm getting 322.5, so you're 11.25 off somehow
anonymous
  • anonymous
in the calculator.
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
you must have only calculated 1 additional hour of overtime instead of 2
stamp
  • stamp
300 + 22.50 = 322.50 $
anonymous
  • anonymous
First 40 hours = base pay of $7.50 per hour additional 2 hours = base pay x 1.5 = 7.50 x 1.5 = 11.25 per hour
anonymous
  • anonymous
stamp: how did u get 322.50
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
Regular: 40 hours at $7.50 an hour = $300 in total pay Overtime: 2 hours at $11.25 an hour = $22.50 in total pay Overall, she made 300+22.50 = 322.50 dollars working 42 hours
anonymous
  • anonymous
OHHHHH!!!! i understand!! thankyou!
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
you're welcome

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.