Here's the question you clicked on:
Thatyoungbuttercup
Act problem: the community orchestra will give 18 performances this season. A season ticket cost $60 each, and a single performance cost $ 5 each. Huong purchased a season ticket. What is the minimum number of performances Huong must attend to save money by buying the season ticket instead of buying single performance tickets for the performances she already attended?
it costs $60 to buy a season ticket and it costs $5 for a single ticket
satellite i have littile question, which you helped me previously
if he goes to x concerts, then he will spend 5x dollars (buying single tickets only)
so you need to solve 5x = 60 for x to find when he will spend $60 on buying single tickets only
tell me what you get
So it would be 12?
good, so the minimum is 13 because buying 13 single tickets will cost 13*5 = 65 dollars compare this with a season pass which only costs $60 so you're saving $5 if you buy a season pass (and you go to 13 concerts)
Wait but would'nt 12 be the answer then? and isnt 12 the minimum not 13?
12 is when the two prices are equal
the answer isn't 12 because you could buy a season pass or 12 individual tickets and it wouldnt' matter
13 is when you start saving money with the season pass
so then the answer is 13 is how many performances she would be able to see with the season ticket instead of the singl performance ticket right?
that's the point where you would choose a season pass over a single ticket
and 12 would be a distractor because a student like me would just divide 5 by 60 to find the # of tickets but the amount of performances he might see with the season ticket right?
12 is where the two are equal, so buying either one won't save you money
which is why you bump it up from 12 to 13
Do you know any possible answers a student might get if he did it a wrong way? i already got 2 of the answers i just need 2 more possible distractors though
hmm not sure what you mean by this
like just two more wrong answers?
usually you try to get to the answer, not the wrong answer lol
lol true but yeah i need 2 more wrong answers>.<
hmm well just anything below 13 will work (as a wrong answer) example: 10*5 = 50 which is less than 60, so the individual tickets are still cheaper if you just go to 10 concerts
or if you go to 9 concerts, then 9*5 = 45 , which is also less than 60 so it's still cheaper to buy individual tickets
wait so is 13 the right answer then? cause the question is what is the minimum numbr of performscs the person must attend to save $ by using the season ticket instad of buying single performance tickets for the permances she attends/
yes 13 is the min
13 or above is where you start saving
lol you're gona kill me>.< i need one last wrong answer lol
lol anything below 13 works, so 9, 10, or 11 works as a wrong answer
lol thank you very much! ^-^
you're welcome