anonymous
  • anonymous
The speed of a train is 120km/hr and the speed of another train is 140km/hr. So find the distance 1minute before they are colliding
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
schrodinger
  • schrodinger
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
terenzreignz
  • terenzreignz
Assuming they're actually going towards each other, it's the same as if one of them is stationary while the other is moving 120+140 = 260 kilometer per hour, right?
anonymous
  • anonymous
no actually both of the trains are moving in the opposite direction and on the same track
terenzreignz
  • terenzreignz
Of course they're moving in opposite directions, but if what you mean is like this...|dw:1378212194801:dw| then of course, they'd never collide ...

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

terenzreignz
  • terenzreignz
I'm sure this is what they mean by 'opposite directions': |dw:1378212235987:dw|
AkashdeepDeb
  • AkashdeepDeb
hehe.
anonymous
  • anonymous
ya u got it right
terenzreignz
  • terenzreignz
Well then, there's a physics thing (yes, Physics.... ) called 'relative velocity', the velocity of a body relative to another. The relative velocity of one train with respect to the other is 260 km/hr. Now, upon collision, their distance is 0 km. In one minute, the distance is x. So... Distance is equal to velocity times time. You know the velocity (speed) you know the time (one minute) just plug in .
anonymous
  • anonymous
Ok ! First we think the d = 2800 km Now we have :|dw:1378215943814:dw| So they come 140+120 = 260 km in 1hr
anonymous
  • anonymous
can we do it in this way distance covered in 1m =120/60km=2km 140/60=7/3km total distance between the trains =2 =7/3=13/3km=4 1/4km
anonymous
  • anonymous
sorry its 4 1/3km
AkashdeepDeb
  • AkashdeepDeb
Yes that is the answer.
anonymous
  • anonymous
Exacly !:)
anonymous
  • anonymous
exacly???
terenzreignz
  • terenzreignz
Very intuitive :)
anonymous
  • anonymous
thanx its solved cauze of u all

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.