Check my answers + Will medal and fan!
A restaurant did a survey among 100 customers to find their food preferences. The customers were asked about their preferences for pasta or rice. Out of the total 30 people who liked pasta, 10 liked rice also. There were 40 people who liked rice.
Part A: Summarize the data by writing the values that the alphabets A to I in the table below represent. (5 points)

- anonymous

- Stacey Warren - Expert brainly.com

Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)

- chestercat

I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!

- UsukiDoll

so there's 100 customers in total
40 liked rice only
30 liked pasta, but 10 of those guys liked rice too
so that one is a split (20 pasta, 10 liked rice and pasta)
but just adding 40+30+10 = 80?!
where is the remaining 20 people? unless they don't like rice and pasta?

- anonymous

There were 20 people who liked pasta (and disliked rice), and there were 40 people who liked rice. 20 + 40 = 60, so I'm assuming the remaining 40 didn't like either pasta or rice

- anonymous

Because there's 30 people who liked pasta, but 10 of those people ALSO liked rice. The total number of people who liked rice is 40. So you'd take away the 10, because those people are already counted in the number 40. Then you'd have 20 + 40 = 60

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

## More answers

- UsukiDoll

the first column you have is correct.
30 people love pasta, but there are 10 people who love both pasta and rice.. so it splits to
10 people who like pasta and rice
20 people who like pasta, but not rice.
so our total is 30

- anonymous

Yeah, but since there's 40 people who like rice, the total of the row has to equal 40. Since 10 people like rice and pasta, that means that 30 people have to like rice and don't like pasta.
But my total for G does equal 30.

- anonymous

I appreciate all the help, but I just submitted my work :P It's 11:52pm here and I had to submit it before 12am. Thank you for your time and help, though @UsukiDoll :)

- UsukiDoll

oh yeah xD
there are 40 people who love rice... but the problem is 10 of them love rice and pasta.. so we have to take those guys out
40-10 = 30 people who love rice.
actually I was going vertically
I was doing
A
D
G
First because it was easier

- anonymous

Yeah :P It's no problem, I've been doing these for a month and I'm still confused by them sometimes.

- UsukiDoll

then I reached your B and C

- UsukiDoll

10 30 40
20 E F
30 H I

- UsukiDoll

E is the critical letter because without that we can't have H and F and without F we can't do I

- anonymous

10 30 40
20 40 60
30 70 100

- UsukiDoll

awww D": I was getting there xD. but the rows and columns do match up nicely horizontal and vertical

- anonymous

Well thank god for that :D

- UsukiDoll

this was kind of fun though xD

- UsukiDoll

I'm still trying to figure out E which is the critical part.. once that's been done everything can be added up nicely :)

- UsukiDoll

from what I got so far
the first column you have is correct.
30 people love pasta, but there are 10 people who love both pasta and rice.. so it splits to
10 people who like pasta and rice
20 people who like pasta, but not rice.
so our total is 30
B was our 30 because
originally 40 people liked rice, but 10 of them like rice and pasta, so that group is thrown out
40-10 = 30
10 30 40
20 E F
30 H I

- UsukiDoll

so all we need is the neysayers of rice and pasta.

- anonymous

E kinda goes back to what we said in the beginning. 20 people liked pasta (but didn't like rice) and 40 people liked rice. 20 + 40 = 60. 40 is the remainder, so that means 40 people didn't like either pasta or rice

- UsukiDoll

OMG XD correct
20 people liked pasta ONLY
40 peole liked rice ONLY
adding those picky eaters is 60
100-60=40 !

- UsukiDoll

10 30 40
20 40 F
30 H I

- anonymous

Yup! :D

- UsukiDoll

then we just ADD :D

- anonymous

30 + 40 = 70 and 40 + 60 = 100 :D

- UsukiDoll

10 30 40
20 40 60
30 70 100

- anonymous

RIGHT! ^__^

- UsukiDoll

that was neat... it's been a while since I last had that problem.. but that was fun like a puzzle XD

- anonymous

Yeah they're definitely confusing at first but you're right, they're like a puzzle :P It is kinda fun.

- UsukiDoll

I started with the easier to find the answer entries... which was the entire first column
then just staring at the 40 love rice and 10 love rice and pasta so
40-10= 30 true rice lovers

- UsukiDoll

rice and pasta was 10
30 true rice lovers and I ended up with
10 30 40
20
30
then there pasta lovers only
from the total of 30 = 20 (pasta lovers) +10 (rice and pasta)

- anonymous

Very good! ^-^

- UsukiDoll

E was the picky eaters
20 pasta
40 rice
60 in total
100 customers - 60 = 40

- UsukiDoll

so after having E everything else became easy

- anonymous

Like a puzzle :B Once you have the right amount of pieces, everything else becomes easy :)

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.