anonymous
  • anonymous
**Help Please** A salmon farm has seen its sales decrease by an average of 4 percent per year from a high of 15 million pounds in 2007. During the same period, it has increased its prices by an average of 6 percent per year from $1.50 per pound in 2007. Determine how many pounds of salmon the farm sold in 2009. Then calculate the difference between dollars earned from sales in 2009 and dollars earned from sales in 2007. Round your figures to the nearest cent.
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
jamiebookeater
  • jamiebookeater
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
anonymous
  • anonymous
ok
anonymous
  • anonymous
I'm ready
anonymous
  • anonymous
ok so 100%-4%=96%

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

anonymous
  • anonymous
ok
anonymous
  • anonymous
Determine how many pounds of salmon the farm sold in 2009. 15,000,000---->2007 0.96*15,000,000=14,400,000---->2008 0.96*14,400,000=13,824,000---->2009
anonymous
  • anonymous
Thank can I ask you for help tomorrow?
anonymous
  • anonymous
100%+6%=106% Then calculate the difference between dollars earned from sales in 2009 and dollars earned from sales in 2007. Round your figures to the nearest cent. $1.50——> 2007 1.06*$1.50=$1.59——> 2008 1.06*$1.59=$1.6854 rounds to $1.69——> 2009
anonymous
  • anonymous
@firesquad ok

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.