A community for students.

Here's the question you clicked on:

55 members online
  • 0 replying
  • 0 viewing

surryyy

  • one year ago

Multi-step Equation

  • This Question is Closed
  1. surryyy
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 0

    The technical crew of the play needs shirts. Each shirt color matches the job the crew will be working on. Different color shirts have different designs and therefore cost different amounts. You will need:  6 red shirts, at $10.90 each for the lighting crew  4 yellow shirts at $ $10.50 each for the props crew  5 purple shirts at $12.50 each for the make-up crew You have $200.00 to spend on all the shirts. How many green shirts can you purchase for the ushers if those shirts cost $11.50 each? If you spend less than your budget, how much money do you have left over?

  2. Rushwr
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 2

    1st of all what u have to is calculate the amounts for each Red ones --> 6 x 10.90 = 65.40 yellow ones-- > 4 x 10.50 = 42 purple ones --- > 5 x 12.50 = 62.50

  3. Rushwr
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 2

    Now get the total amount we need to buy those shirts = 65.40 + 42+ 62.50 = 169.9

  4. anonymous
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 0

    bu tthen if u calculate the answer will be 2.something something

  5. anonymous
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 0

    so we cant have 2.decimal shirts

  6. Rushwr
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 2

    now the left over money for us to buy the green shirts would be 200-169.9 = 30.1

  7. Rushwr
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 2

    now we divide 30.1 from 11.5 to see how much of t shirts we could buy That's gonna be around 2.6 . That means we can buy 2 shirts but there would be some left over money, to find the left over money we have to multiply 11.5 by 2 which is gonna be 23 and deduct it by 30.1 . Then we get the left over money. That's gonna be 7.1

  8. Rushwr
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 2

    I hope you got it @surryyy And yes I agree with u @Smita12 Didn't see u commenting !

  9. surryyy
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 0

    Thank u.

  10. Rushwr
    • one year ago
    Best Response
    You've already chosen the best response.
    Medals 2

    Anytym~ @surryyy Did u get t?

  11. Not the answer you are looking for?
    Search for more explanations.

    • Attachments:

Ask your own question

Sign Up
Find more explanations on OpenStudy
Privacy Policy

Your question is ready. Sign up for free to start getting answers.

spraguer (Moderator)
5 → View Detailed Profile

is replying to Can someone tell me what button the professor is hitting...

23

  • Teamwork 19 Teammate
  • Problem Solving 19 Hero
  • You have blocked this person.
  • ✔ You're a fan Checking fan status...

Thanks for being so helpful in mathematics. If you are getting quality help, make sure you spread the word about OpenStudy.

This is the testimonial you wrote.
You haven't written a testimonial for Owlfred.