anonymous
  • anonymous
Mrs.collins is organizing a school trip. 120 students are going on the trip. the ratio of the number of the staff to the number of students must be 1:15. Mrs Collins book three coaches for the trip. each coach has 42 seats. Are there enough seats for all the students and the staff?. pls show the working
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
jamiebookeater
  • jamiebookeater
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
Miracrown
  • Miracrown
so if there are 120 students and the ratio of staff to students is 1:15 then how to solve the number of staff?
Miracrown
  • Miracrown
any idea? @s4
arindameducationusc
  • arindameducationusc
@Miracrown Should I try?

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

anonymous
  • anonymous
nope no idea
Miracrown
  • Miracrown
Remember proportion?
Miracrown
  • Miracrown
so in this case number of staff is proportion to number of student by a ratio of 1:15 so 1 is proportion to 15 as if what is proportion to what? remember number of staff i let it to be x and number of student is given to be 120 so 1:15
arindameducationusc
  • arindameducationusc
x/120=1/15, we get x=8 (teachers) now, 42*3coaches=126 but student+teachers, i.e, 120+8=128
anonymous
  • anonymous
ohh
Miracrown
  • Miracrown
it is essentially saying if there are 15 student then 1 staff is taking care of them, now there are 120 students, how many staff is needed to take care of those 120 students?
anonymous
  • anonymous
I get it now, thank you :D
Miracrown
  • Miracrown
So what is it? :D
anonymous
  • anonymous
So this is wat I did 1+15=16 120/16=7.5=8 1x8=8(for staff) + 15x8=120(for students) =128 now for coaches 42x3=126 so its not enough they need 2 more seats
anonymous
  • anonymous
is it right ?

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.