I don't get this:
Emily earns $48,500 per year. Her personal allowance is $6475. Her income is then taxed at 20% up to $37,400 and then at 40% above $37,400.
How much does Emily earn after tax?

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.
Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.
Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Get our expert's

answer on brainly

SEE EXPERT ANSWER

Get your **free** account and access **expert** answers to this

and **thousands** of other questions.

- anonymous

- jamiebookeater

I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!

Get this expert

answer on brainly

SEE EXPERT ANSWER

Get your **free** account and access **expert** answers to this

and **thousands** of other questions

- anonymous

Okay *-^

- anonymous

Sorry I made a mistake

- anonymous

One sec

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

## More answers

- anonymous

Hehe

- texaschic101

Isn't your personal allowance income that is NOT taxed ? So wouldn't you take 6475 from 48,500 first ? Then figure out the taxes after that ?

- anonymous

Yah that was what I thought too T-T

- anonymous

So i think you subtract 6475 off 48,500 coz it is what she spends before tax is collected right?!

- anonymous

But then what!??

- anonymous

I would take away 6475. from 48500 and then apply the 20% to the first 37,000 ad then the 40% to the rest

- anonymous

Okay then ^-^

- texaschic101

48,500 - 6475 = 42,025 -- taxable income
20% up to 37,400 = 0.20(37,400) = 7480
42,025 - 37,400 = 4624
40% of 4624 = .40(4624) = 1849.60
total taxes : 7480 + 1849.60 = 9329.60 (taxes she has to pay)
she would then earn : I am not sure if you add in the 6475 un-taxable income...
so I am not sure if the answer is 48,500 - 9329.60 or if it is 42,025 - 9329

- anonymous

I get it now!!! Thank you very much!!!! ^-^

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.