calculusxy
  • calculusxy
A long distance phone call costs $10.00 for the first ten minutes and $0.75 for each additional thirty seconds. If Andre has $16.65, he can talk for (A) 13 minutes and 30 seconds (B) 14 minutes (C) 14 minutes and 30 seconds (D) 15 minutes (E) 17 minutes and 30 seconds
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
katieb
  • katieb
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
calculusxy
  • calculusxy
@phi @jim_thompson5910
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
were you able to set up the equation?
calculusxy
  • calculusxy
I have \[$10 + $0.75x = $16.65\] I am not sure if that's correct

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
good, where x is the number of 30 second intervals (after the 10 minutes are used up)
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
solve for x to get x = ??
calculusxy
  • calculusxy
It's like a decimal that can be rounded to 8.87
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
let's make x a whole number so round that down to x = 8
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
we don't round up to x = 9 because then we'd go over budget
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
if x = 8, then he can talk an additional 8*30 = 240 seconds = 4 minutes
calculusxy
  • calculusxy
30 x 9 = 270 seconds
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
no, like I said, we can't bump up to 9 because we'd go over our budget
calculusxy
  • calculusxy
oh sorry
calculusxy
  • calculusxy
i meant to put 30 x 8
calculusxy
  • calculusxy
240 seconds / 60 seconds = 4 minutes 14 minutes
calculusxy
  • calculusxy
is that correct ?
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
yep, 14 minutes is the final answer
calculusxy
  • calculusxy
thank you!
jim_thompson5910
  • jim_thompson5910
no problem

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.