anonymous
  • anonymous
The local skating rink pays Mary a fixed rate per pupil plus a base amount to work as a skating instructor. She earns $90 for instructing 15 students on Monday afternoon. Last Friday, she earned $62 for working with 8 students. Lisa is also a skating instructor. She receives half the base amount that Mary does, but she is paid twice as much per student. Who would earn more money instructing a class of 20 students?
Algebra
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
schrodinger
  • schrodinger
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
texaschic101
  • texaschic101
Mary -- f = fixed rate per person b = base amount b + 15f = 90 --- multiply by -1 b + 8f = 62 ----------- -b - 15f = -90 (result of multiplying by -1) b + 8f = 62 ------------add -7f = - 28 f = -28/-7 f = 4 b + 15f = 90 b + 15(4) = 90 b + 60 = 90 b = 90 - 60 b = 30 Mary earns $30 base pay and charges $4 per person Lisa earns half base pay of Mary.....30/2 = 15 paid twice as much per student ... 4 x 2 = 8 so Lisa earns $15 base pay and charges $8 per person =============================== for 20 students... Mary makes : b + 20h = total earned for 20 students 30 + 20(4) = 30 + 80 = 110 so Mary makes $110 for teaching 20 students Lisa makes : b + 20(8) = total earned for 20 students 15 + 160 = 175 so Lisa makes $175 for teaching 20 students ================================ so who earns more ??

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.