Unofficialllyy
  • Unofficialllyy
A copy machine makes 36 copies per minute. How many copies does it make in 4 minutes and 15 seconds?
Mathematics
  • Stacey Warren - Expert brainly.com
Hey! We 've verified this expert answer for you, click below to unlock the details :)
SOLVED
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.
katieb
  • katieb
I got my questions answered at brainly.com in under 10 minutes. Go to brainly.com now for free help!
anonymous
  • anonymous
First convert the minutes into seconds, since they gave you minutes and seconds. 1 min = 60sec. 4:15 min = 255sec. So now, plot it. 36 copies in 60 sec. = x copies in 255 sec. Cross multiply: 36*255 = 9,180 & 60*x = 60x Divide: 9180/60 = x Solve: 151 = x |dw:1447295025392:dw|
anonymous
  • anonymous
thats 153 = x
Unofficialllyy
  • Unofficialllyy
Thank you!

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.

More answers

anonymous
  • anonymous
Your welcome
Hero
  • Hero
It's much simpler to convert seconds to minutes first
anonymous
  • anonymous
Yes but you'll end up with 2 types of information. For instance, it is given that theres 36 copies in a minute and how many copies are in 4 minutes and 15 seconds. Theres that seconds, so you'll need to convert all into seconds since nothing will change, its just the form they are in. Proportion.
anonymous
  • anonymous
Yes hero, you can always do that first. Divide the first term. 36/60 = 0.6 copies per second. then go for that.
Hero
  • Hero
So When you convert Seconds to minutes notice that 15 Seconds is 1/4 of a minute or 0.25 minutes. In this case, the total number of minutes to consider is 4.25 minutes. We'd multiply that by 36 to get 36(4+1/4) = 144+9 = 153
Hero
  • Hero
If you're good enough you can do the entire process using mental math.

Looking for something else?

Not the answer you are looking for? Search for more explanations.